Newmarket Racecourse Barrel Vault

Newmarket, UK
Posted in Specialist

TheĀ Brief


Having carefully costed the works within a tender process AHLG Ltd were instructed by our client to carry out the full refurbishment of this famousĀ  old racecourse’s Polycarbonate Barrel Vault that had seen little maintenance since installation in 1990. Our scope of works encompassed the removal and replacement of all polycarbonate panels installing new bronze tinted UV clear polycarbonate.

Implementation


As well as replacing the polycarbonate, our works included the thorough preparation and redecoration of all associated cover capping, flashings, glazing bars and horizontal rails to both the external and internal surfaces. Using a specified primer and 2 coat gloss finish our redecoration team worked concurrently with the high level fitting teams to ensure all works were systematically phased and minimum disruption was caused to our client.

To complete the works we were tasked with supplying and installing a bespoke aluminium flashing detail to the full length of the rooflight/brickwork abutment. Specially fabricated and painted at our factory facility the flashing sections were pre-cut to ensure our onsite team could fit all materials in a methodical manner.